Min vackra dotter

image554  image555

Hon rullar nu själv från rygg till sidan :-) Det går fort!

Hem ljuva Hem

Ja- så var man hemma igen då. Prinsessan sover och jag har just ätit.
Kvällen som återstår blir 100% lets dance- där min favvo tony r fortfarande dansar vidare. Till det- popcorn, micro, om inte jag får hit ngn kompis som kan gå om affären och köpa lite chips.

idig kväll ikväll- sjukan tär på en även o det är bättre.

Dagens glada tre:
* Förkylningen bättrar sig
* Ikväll är det Lets dance
*Allys sovvanor är nog på konstant bättring *ta i trä*

Hejja Tony!

Besök och optimism

Idag kom söta Liam på besök hos mig och Ally och med sig hade han sin söta mamma. VI åt pastasallad, pratade mt och gick en promenad. Mycket trevligt och mysigt!

Sedan när mamma kom hem beställde vi pizza och nu är bastun på så vi ska in i den, thomas,stefan och jag och kanske hannapanna. Ally njuter av att vandra från morbror till moster till mormor och tillbaka till moster :-) Jag bara ammar :-)

Annars har en dunderförkylning drabbat mig- fya va tung man känner sig.
Gott med värme i bastun.

Tre positiva:
* Bastu. I love it.
* Barn. I love her.
* Husband. I live him.


Empa inspirerar

Min kära söta goda kompis emelie har en så bra idé på sin blogg- tre positiva tankar per dag! Ska jag se om jag kan försöka knåpa ihop också :-)

1. Äntligen är apelsinsäsongen här- fruktansvärt goda apelsiner. Vardagslyx.
2. Vi har två mkt bra lägenheter vi ska titta på nästa vecka,
3. Det regnar inte idag!

Ja- man kan nog hitta positiva saker även om det bara är ngt litet som kom och gick på en sekund.
Som igår när min dotter ligger under babygymmet medan jag diskar och plösligt börjar skrika väldigt. När jag tittar på henne ser det ut som hon fastnat med sin högerhand bakom huvudet så jag går fram och vrisder lite på henne. Det visar sig att hon fått tag i sitt eget hår och rycker i det ( utan att veta att det är hon som gra det)- och det gör ju såklart ont :-) Jag tar loss henns lilla knutna hand från lilla hårtofsen och så är allt frid och fröjd igen. Ha ha ha väldigt roligt måste jag säga.

Annars är jag i henån igen- alltid mysigt. gary jobbar så mkt. Men nu är det inte långt kvar.
Blev också förkyld igår- längesen jag va det. Höll mej väldigt bra under graviditet.

Well well- hoppas ni har en bra onsdag. Ikväll ska ja titta på preiär av RENT HUS på 4:an och hoppas att det inte är äckligt.


Bilarna

Ja- bilarna vi väljer mellan är volvo v50 och BMW 320.

Den här är favoriten
- det enda negativa va att klädseln är ljus. Vilket inte spelar mig ngt roll men min make lite grann. Dock tror jag att han lutar åt denna ändå.

Den här är likadan i stort sett. Ingen taklucka och mörk klädsel är väl det stora som skiljer utseendemässigt.

Den här är från BMW- nu stämmer inte priset alls på denna och inte ser den ut som en combi, men det är den iaf. Mkt snygg. Men den vi såg va mörkgrå.

Vad som skiljer v50 och 320 åt är priset och att v50 är turbo vilket vi gärna vill ha eftersom vi har det nu och v50 har mer hästkrafter än den vi har nu och avsevärt mer än 320. Men 320 är snyggare. Jag lutar dock 90% åt v50 för ja gillar volvo och jag gillar den vi har nu.

Såhär ser BMW´n ut som vi tittade på!



Nice eller hur?

Nepp- det blir nog volvo iallafall.

Vilken förändring

Nu har vi haft nästan en vecka av total förändring i rutiner. Ally somnar med mig mellan 22-23 och det är underbart. Inte bara att hon somnar tidigt utan att få somna med henne jämte mig. Nu längtar jag efter kvällen då vi får lägga oss och gosa och mysa och sjunga godnattsång ihop. Den olustiga känslan jag haft sen hon föddes har äntligen gått över- nu känner jag mig säker och njuter fullständigt som mamma!

Hon har haft samma sov och vakenrutiner i nästan en vecka och det känns skönt! jag vågar inte ropa hej ännu men nästan.. Detta betyder också att hon vaknar tidigare men det gör mig ingenting som egentligen inte har ngt emot att gå upp tidigt! Det är skönt att pyssla på morgonen och göra en kopp te och läsa en bok och prata med ally om nattens händelser. Hon är nämligen väldigt pigg på att berätta precis allt som hänt under natten på morgonen :-)

Igår var vi hos vännen Simon som har lovat oss babysaker och det va fina saker! Vi fick bla kläder, ett babygym ( fischer price) och en fin mörkblå babysitter. Hon inviger babygymmet as we speak och det verkar hon mkt nöjd med! Det skramlar och det pratas för fullt bakom mig! Perfekt! Tack snälla Simon!

Idag är Gary ledig och vi ska till Bilia och kolla in ny bil, V50, och till audi och kolla in ny bil. Sedan ska vi till verner&verner och kika på nya stekpannor för bröllopspresentkort!

image549

image552


Söndag

image548

Linköping

Förra veckan hann jag inte skriva om Mello i Västerås. Men nu hinner jag för min dotter och man sover fortfarande :-)

Det skär i mitt melodifestivalhjärta när jag lyssnar på alla Linköpings bidrag och förkastar inte tanken på att skriva in en egen låt till nästa säsong. Skulle ha stor chans att komma vidare med tanke på kvaliten hittills på låtarna.

BWO-
LÅter som BWO med Rolinskis mesiga ljusa röst. Men ändå den minst dåliga låten ikväll.  Varken mer elr mindre. Kläderna var otroligt coola dock!

Mickey Huscic- Jag vet. Vi skickar en bosnisk ballad som rep. för Sverige i Serbien!! ??? My god.

Frida feat Headline
- Inte helt tokig. Jag dras med av den i tempot och gunget. Blev förvånad över finalpats- hade själv trott på 2a chansen. Men defenitivt en av två kandidater till min Ipod.

Therese- Opera kan jag  inte med. Och 2a chansen förstår jag inte. Vi satt och sa " kan hon på allvar tro att denna ska gå vidare" och resultatet visar ju att hon trodde det. Therese alltså. Jag gillade verkligen inte denna.

Patrik Isaksson-  PrettoPatrik har jag aldrig gillat.Så det spelar ingen roll vad han gör. Jag anser att han inte kan sjunga.

Caracola- Denna va mkt fart i, typisk "doarefräng" som är lätt att sjunga med i . Hoppades på 2a chansen och fick som jag ville. Mkt snygga klänningar btw. 2a och sista bidraget till min Ipod.

Ainsbusk- Denna balad lät lika över hela och jag tror vi somnade till den för inte imnns jag något av framträdandet. Tråkig.  Inte på långa väger Josefin Nilsson 2005 " Med hjärtats egna ord" som blev en av mina favoriter och en långkörare i Ipoden.

Eskobar- Vart nyfiken på denna låt och den funkar i bakgrunden när jag städar men inte i Mello sammanhang., Tyvärr. Lite tråkig refräng. Men snygga va dom.


Härliga Lördag!

Idag är det minsann ingen storm- idag blir det promenad. Igår kom Linn och Sofia till oss och vi tittade på Lets Dance det är så mysigt när dom kommer :-) Sedan va både jag och ally så trötta att vi somnade som stockar kl 23.00

Idag ska vi får besök av Sofia, Sofie och Elsa och fika! Sedan ska vi ta os bort till
Bett och Mikael och titta på mello. Ska fråga om vi får sova över för det blir så sent å ta sig hem med vagn annars.

Idag har mamma satt på mig nåt konstigt hon köpt på Zara rea :-) En hängsleshorts/kjol. Men söt e ja..väldans söt!

Va? Vart skulle ja titta?

    Va vill du? Asså kort nu igen..
  Ja ser mest ut så här på kort..
    Men ok- idag gör ja ett undantag :-)

Dagana går

Nu har vi varit i  henån några dagar och igår var vi och hälsade på Christina, macke och lille max som inte är så liten längre- 3 månader!! Stoor kille!

Iallafall- här kommer lite bilder på vår lilla tjej :-)

     



Idag kommer Helena och hjälper mig tvätta och så ska hon klippa mig- tjohoo!
Hanna kommer också i eftermidag och det ska bli kul å höra lite om umeå!

Ally och gammelmorfar


image537




       

Henån t/r

Tack alla som kommenterat mina orostankar över stimulationen! Känns skönt och det värmer!

Vi är i Henån nu ett par dagar vilet gjorde att vi firade alla hjärtans dag i tisdags- jag fick inget av min käre make, han hann inte- men han fick av mig och ally lite saker. Men det va mys!  garu jobbar nu många dagar på raken så vi åkte til henån istället till på söndag. Här är många hemma som vill ta hand om oss :-)
Obl- beösk på göken resulterade i kläder till ally- självklart- och handdukar till ally, strumpisar till mig och det bästa av allt- en musikmobil att sätta fast på sängkant eller skötbordskant! Väldigt söt och mkt prisvärd!

Idag har jag haft magda med liam här en lång stund och vi promenerade länge urte i det otroligt vackra vädret! Imorgon ska jag nog till henne och kolla på mello. Hon är ensam hemma på kvällen.
Sen måste vi tillbaka till götet eftersom gary längtar ihjäl sig efter ally- och vi längtar så efter honom också!

Hoppas alla får en mysig helg!

Onsdag

image532

MQ fynd!
Rea på reapriset = 98 kr!

Olika sorters lycka

En sorts lycka kan vara att skriva ett uppgivet blogginlägg 23.30 och tro att man ska veta vad som händer så vet man inte alls det. Visade sig att Ally somnade strax efter jag skrivit klart inlägget och har vaknat två ggr i natt och ätit och somnat om- allt inom en kvart. Så det känns om att jag sovit en  hel natt inatt! Underbart!

En annan sorts lycka kan vara att köpa skor :-) På REA.
Här är dom:

   

Idag kommer mamma/mormor och hämtar oss för en sväng till Henån. Gary har så otroligt mkt jobb nu en månad så  då får han tid till det och sömn.


Uppgivenhet

Idag har nog vart en av de väsrat dagarna på länge. vaknade på mkt dåligt humör pga lite timmars sömn. sedan sover ally hela dagen fram till ca 17.00. När hon vaknar äter hon och lägger en jättepizza över hela mig. Jag byter om och sätter mej igen med henne men ammar inte. Då lägger hon en jättepizza till. Jag byter om igen. Väldigt trött och sliten. sedan för att hålla henne vaken åker vi till ica och handlar mat men hon somnar. Lagom till vi kommer hem igen ca 21 vaknar hon och jag har u stått en timma och dragit henne i barnvagnen fram och tillbaka utan resultat. För akta sig för att sova på natten. Hon blundar men vaknar med ett ryck- inte sova!

Jag är riktigt trött och orkar inte. Jag orkar inte nätter där hon är vaken precis heela natten. Det är jag inte skapt för.
Imorgon ska jag till Henån och utsätta familjen för detta istället. Men gary får sova iaf. Det gör han iofs nu också.

Tisdag

image528

-Kjol H&M
-Piké, Gina Tricot
-Strumpisar H&M

Bra vs Dåligt

Ibland tar orken slut. Inte så at jag är ledsen som innan- bara nedstämd.
Ally somnade 5.30 imorse och före det hade hon nästan vart vaken 10-11 timmar på raken. Speedad på natten- så trött att hon skelar men somnar inte. Somnar vid amning men vaknar med ens man flyttar på henne.

Jag är så trött idag :-(

Jag satt också igår när jag skulle hålla henne vaken framåt 20-21 för att hon skulle somna vid 23...och lekte med henne från boken vi fick på posten. 250 lekar 0-18 månader och fick ångest och panik över det ansvar jag / vi har fått nu. Att lära henn och stimulera henne. Allt vi ska göra enligt den boken, färger, ljud, speglar som ska flyttas och visas och lugna ner henne oh stimulera henne dagligen- blir hon/är hon understimulerad? Gör jag vad jag ska? Jag har lust att bränna boken för hon kan omöjligt va understimulerad. Jag gör vad jag kan.

Well- man har bra dagar och dåliga dagar.

En ny dag!

Allt går bättre och bättre för varje dag! jag älskar att vara hemma med vår underbara dotter!
Idag har vi haft en tidigt besök av mormor och morfar och morbror johannes och det va mkt trevligt! Efter det badade vi lääänge :-) Ally gillar det!

Just nu väntar vi på att Linn ska ringa- vi ska ner på stan och promenera en sväng. Härligt kallt väder idag så det blir overallen idag!

Dagens outfit:

image525
image526

Hängslebyxor från moster och body från morbror- så tjusigt!



- Grönrutig kjol, Gina Tricot
- Kofta med rosett, H&M
- Strumpisar, göken

Schlager?

Katastrof. Visserligen heter det melodifestival numer- men seriously ( för att härma min absoluta favvserie Grey´s) seriously vad är det frågan om?

Jag har sett fram emot mello ända sen förra slutade- jag älskar Mello. Bänkar oss med tacos och lösgodis i mängder men får ju nästan up allt igen allteftersom kvällen går. Christer Sjögren framträdande och vidare sura uppstötningar när han gick vidare till final. CH R I S T E R   S J Ö G R E N
 
Vad tyckte jag om kvällen i stort?
K Luuk - Outstanding. Alltid.
Flickan i kulisserna- Hon hade snygg klänning. Fick lite lite tid med artisterna. Känns  som lite onödigt inslag.
E-type m.fl- Lite besviken. hade hoppasts på dessa. Men yet again visade det sig att E-type faktikst inte kan sjunga och det va inte det där riktiga kom igång draget tyvärr.
Face 84- Nej här händer ingenting.
Velvet- Snyggast ikväll. Mkt Mkt snygg outfit och dragig låt! Min favvo ikväll och jag blev väääldigt förvånad över att hon inte kom vidare.
Brandur- Intetsägande. varken bu eller bä egentligen. Söt pojk men lite klen röst och låt.
Michael Michailoff- Eller Andreas Johnsson? Men skulle inte han tävla nästa lördag? hihi.. hade vart roligare om han kommit med något eget.
Amy Diamond-  Jag kan inte med henne men gissade att hela övriga sverige älskar henne så jag blev inte förvånad över att hon vann. Låten tyckte jag va lite barnslig  och rak alltigenom. Inget höj eller sänk.
Suzzie Tapper- Seriously. Vi letar efter en låt som ska representera svea i serbien- den här? Andra chansen är för mig ofattbart. fanns det ingen bättre bland alla 3000 bidrag som kommit in?
Christer Sjögren- Ingen kommentar. Sura uppstötningar.

Ja- summa summarum en inte så rolig kväll.
Tack för Björn Gustafsson som hade underhållning i pausen. Det va det bästa på hela kvällen enligt mej och gary. Ja, nu läste rätt. Gary satt med och tittade på hela programmet. Orsak= Ally somnade som en stock på hans bröst så han kunde/ville inte resa på sig. Men han fick mig att lova att inte säga till någon att han tittat på det hihi och följande program lär jag få se utan honom.

Nu ska jag lägga mig och hoppas att min dotter vill sova.


Tidig morgon

Ja- vår skatt ville inte somna förren kl 06.00 imorse. Ett mycket långt dygn  för mig. Lite strävsamt.
Men likväl- jag ska ner på stan en sväng nu till Åhléns och kika på rea.

Ikväll blir det tacos och underbara Mello- äntligen!!'

Dagens outfit:

Linns finafina klänning vi fick igår! inte undra på att hon sover lilla stumpan!

image522 image523



Mamma har på sig sin nya långa kofta från BikBok och älskar den! perfa att amma i och som klänning :-)


Besök på jobbet

Ja- idag är jag uppe tidigt- men natten har varit bra så det är ok. Vi ska besöka jobbet idag tillsammans med Magda och Linn och visa upp våra skatter :-) Efter det ska vi ner på stan och luncha och det ska bli så mysigt!

Vi hade verkligen en mysig dag igår åxå- jag åkte ner på stan och mötte Hanna och vi köpte kläder till mig.
- 2 par skor på Din Sko på rea
- 2 Skjortklänningar på H&M
- 1 lång otroligt mjuk cardigan med knappar på BikBok
- 1 jeansklänning till Ally på H&M

Lite bra amningskläder med knappar :-)
Sen följde Hanna med oss hem och så åt vi och tittade på Tv och jag fick duscha. Alltid så mysigt när hon kommer!

Dagens outfit!
image519 image520



- Ny skjortklänning, grå/vitrandig, H&M
- Strumpisar, H&M


Nepp- packa skötväskan!

H&M sqin

Yey! Vill bara tala om att jag kommer i mina stupisar och älsklingsjeans- 198 kr H&M sqin stupisar!
Lycka!





BVC besök

I tisdags var jag och Ally på BVC igen- hon har gått upp 435 g på 1.5 vecka så nu väger hon 4400 g! Härligt :-) Min stora flicka. Vi mätte henne inte men ssk kollade reflexer, inga problem, kollade om hon lyssnade och tittade på en när man pratade med henne och det har hon ju gjort sen födseln. Hon kollade också om Ally följde föremål med blocken och vände på huvudet och följde efter och det gjorde ho utan problem :-) Stolt mamma!

Så nästa besök är om en månad och då är det läkarbesök.

Igår kom Garys systr med sina två barn, Allys kusiner, och vi fikade och dom fick hålla henne i famnen och tyckte verkligen hon va så liten och söt. För dom är inga bebisar nu- nej dom är stora! 4 år och 5.5 år :-)




Ally är också lite mer vaken nu på dagarn och vill gärna hänga med på vad vi gör- så hon sitter i sin bilstol inne och njuter. Igårkväll hjälpte hon mig att laga mat :-)

   

Hon har ju åxå börjat le och det är svårt att fånga på bild- men här kan man iaf se litegrann! Såklart är det pappa som är roligast ;-)



Nu ska jag ner på stan en sväng faktikst- en underbar dag idag, strålande sol!
Kanske möter upp moster Hanna!

Premiärturen

Igår åkte jag och Ally spårvagn för första gången- hem till bettsy blev det. Mycket mysigt, vi blev bjudna på lasagne och te och vi tittade på vänneravsnitt från boxen..
Ally är så duktig! Hon är en fantastisk liten tjej :-)

Vi har också inatt fått sova hela natten förutom obl. amning men det räcknar jag inte för hon och jag somnar om lika fort ändå- hon nästan somnar vid bröstet och jag somnar sittande ha ha ha det är en syn kl 03.15 på natten :)

Idag är det semladagen och BVC besök för 2a gången. Känns kul! Hon har ju vuxit så lilla tösen!


Födelsedag

Eller månadsdag- vårt lilla hjärta blir en månad idag! Tiden går verkligen fort!

Vi "firar" henne i henån.. Gary är hemma och sjuk och jag åkte med Ally hit för att få lite sömn och för att han skulle få lite sömn. Hon vänder ju på dygnet lilla stumpa :)

Hon är det käraste och finaste och underbaraste vi har och vi är så glada över varje dag vi får vakna tillsammans med henne! Det finns inget bättre än att vakna och titta in i ett par mörka stora ögon som ligger jämte och tittar stort på en.

Livet är härligt trots  få timmars nattsömn :9

Nu är vi som sagt i henån och när steffe kommer hem ska han och jag basta- mormor och morfar passar mer än gärna lilla Ally!


Prinsessa på ärten

Hon är bedårande- så jag var tvungen att ta lite kort :o)

   

Det är så skönt att sova middag nämligen- vanligtvis brukar det ske i min famn men idag hade jag lite saker jag ville få gjort. Mysstumpan.


Veckan som gått

Oj Oj vad det inte finns tid till att blogga :)
Men iallafall.. vi har haft en rolig vecka!

Måndag va bettsy hos oss och hälsade på- mkt mysigt. Tisdag kom Hanna och Linn och åt fruktsallad, Onsdag kom Helena på kvällen och hade med sig utlovad middag och mamma Maria fick ta sig en skön dusch medan flickorna myste i soffan, Torsdag kom min älskade faster och underhöll (?) Ally medan mamma Maria fick dammsuga, plocka ner julen och upp med allt til förrådet, ta ut sopor och papper. Så skönt! Sedan kom mormor en stund på kvällen och det är alltid lika roligt när hon kommer! Fredag var Gary ute på babyfirande med sina kompisar så Bettsy, Sofia, Aly och jag hade tjejkväll och kollade på Lets Dance och åt chips och godis :) Mkt mysig kväll.

Vad har mer hänt? Ally log för första gången i tisdags och har gjort det några gånger sen dess :) Vi bara smälter! Hon har vänt på dygnet utan att veta det sen måndags och varit uppe till sena 4-5 på natten och gary och jag har turats om att va med henne. Jag har efter ca 4 veckor äntligen lärt mig att koppla av och njuta och ta dagarna som dom kommer. Det går inte att styra whatsoever över hur det kommer bli eller över henne. Nätterna har sedan jag kom underfund med detta gått mycket mycket bättre och jag har så mkt tålamod som omväxling :) Känns så skönt inom  mig att känna detta lugnet! Jag har också som ni läst haft mkt besök på kvällarna och det underlättar mkt och är jätteroligt! Dagarna är långa när Gary jobbar.

Inatt sov hon dock som vanligt igen, Underbart!

Här kommer dagens outfit och lite andra bilder på vår skatt!

image499