Alingsås/renovering

När vi kom hem från köpenhamn märkte vi att dom inte ens börjat renovera vårat kök så vi packade om lite snabbt och åkte för att bo i alingsås några dagar. Här kommer lite axplock från dagarna :)

         

 

Danmark

Vi har varit i Danmark och firat Garys 40 årsdag och det va mkt trevligt. Underbart väder!

FREDAG
Åker från Göteborg ca 10.00 och kommer fram till köpenhamn ca 14.00, checkar in och går ner på stan till ströget. Strosar mest och äter och gary hittar vår favvopub, som tyvärr renoverades, men en öl kunde han ta iallafall. Kikade på slottet på väg tillbaka från stan, vi bodde i stort sett granne med det. På kvällen va det tänkt att Gary och jag skulle äta middag på tu man hand men vi totalslocknade på hotellrummet :) Småbarbarnsföräldrar.


   

   

LÖRDAG
Ally vaknar kors i taket 8.40 = sovmorgon. Efter frukost och förmiddagslummer går vi ner mot ströget igen, kikar på marknad vid Nyhavn och möter Linn och Thomas på ströget, dom firar Linns 25 års dag :) Kikar i lite affärer och slår oss ner på en pub, tje irish rover och blir sittande där en stund. Mycket härligt i solen! Linn och Thomas följer med oss till Hotellet och byter om och så går vi fyra ut och äter mexikanskt- mycket gott! Går vidare och dricker lite öl. Ally har barnvakt- det va roligt att gå ut själva!

       

SÖNDAG
Ally vaknar sent här också- efter frukost drar vi oss ner mot stan igen, men smågarot. Rita har hittat en butik som säljer ovanliga flasköl som hon ville visa Gary. Han köper med sig tre flaskor hem. Kör från stan ca 14.00 och Ally är nöjd fram till varberg unefär, då blir det trist att åka bil. Förståeligt! Vi kom hem ca 18.00... resan har gått mycket bra, första långa med Ally. Hon är en nöjd och glad flicka som roar sig själv, jag är förvånad över att hon velat sitta i vagnen så mycket som hon gjort.

     

Valet

Nu har jag gått i de tre översta skorna - och landat på nr 3. Mjuka sköna slingbacks.



 Mkt snygga på om ja får säga det själv :)

Idag fick vi btw en gåstol av kompis Simon! Tackelitack.



Hon når inte ner till golvet men hon kan sitta bra i den!

Återträffen

På lördag ska jag till Tranemo på återträff- 10 år sedan vi slutade nian.
Min outfit är så gott som klar- behöver bara hjälp med skorna :)

Fram och bak á la Gina Tricot:

image744 image745

Alla skor är favvoriter-


  Snygga kostympumpsen?

  Mjuka sköna slingbackpumpsen?

  Snygga peeptoepumpsen?

Tjock klack?

  Eller bryta av med favvo Zara pumpsen?

Vilka ska jag ta?

Nya frillan

Eller nya färgen. Elr rättare sagt så när min ordinariefärg man kan komma tror jag. Mycket nöjd. Mycket ljusare!

   


Dykningen

Här är en bild på när Ally dyker på babysimmet- om man tittar noga ser man hennes blå ögon vidöppna under vattnet- häftigt!

image740

Pappa barnvakt

Idag fick jag sovmorgon- mkt skönt. Och jag har en liten trött tjeja med mig idag. Vi grillade hos Helena igår och hon lekte rövare och skojade och busade långt in på kvällskvisten och kom nog i säng runt 21.30 tror jag. Så inte så konstigt :)

Nu ska vi snart ner en sväng på stan, jag har lite ärenden att fixa.

Jag tittade i kameran som stod på bordet nu och hittade kort från imorse. Såhär går det till när pappa är barnvakt ha ha ha:

 

Kanske lägger in bild på mitt nya hår sen åxå.

Allys vändning

Tjoho idag på morgonen kom Allys första vändning. Jag såg den inte dock- men jag hörde lite lätta stön ovh när ja kommer fram ligger hon på magen- ja la henne på ryggen under babygymmet :) Duktiga tjejen visste nog inte vad hon gjort hihi.. hon va helt still och bara tittade på magen.'

Idag är det btw hårfixardag!!

Baka baka liten kaka

Idag har vi varit hos Linn och bakat två sorters kakor, Kolakakor och schackrutor. Sedan fick jag med mig hela båda satserna hem för dom äter inte kakor :) Det va väldigt roligt och mysigt- alltid så i deras residence..

När vi kom hem så gav jag Ally gröt före amning .. har tidigare gjort tvärtom.... och hon åt minsann hela portionen jag gjort åt henne dvs 1 dl vatten och 3 msk gröt. Ska genast börja med detta istället. Åt efter det länge hos mig också :) Stora duktiga tjejen!

Inte så konstigt att hon inte ätit så mkt innan- hon är ju mätt.  Korkade morsor som inte fattar något :)

Imorgon kommer Josefina och lilla nya Astrid och hälsar på en sväng. Astrid är 20 dagar gammal. Mys!

Lycka

Lycka-

-    när Ally väcker mig kl 06.00 med ett leende
-    när hon är lite sömnig och ligger still i famnen pch gosar
-    när hon pillar på öronen och i nacken på mig i gosighet
-    när hon tittar på mig och skrattar och tar mig på näsan, kinderna och ögonen.
-    när hon tittar efter mig när hon är hos någon annan ( själviskt, jag vet men härligt i alla fall ☺ )
-    när hon leker och skrattar med Gary
-    när hon gosar ner sig i halsen på mig
-    när hon, när hon äter, plötsligt släpper och kikar finurligt upp på mig och ler för att sedan störtdyka tillbaka för att äta igen.


Jag är så lyckligt lottad!

Faster igen!

Ja - jag fick just reda på att det kommit en liten gosse till världen i Umeå! Alma har blitt syster, jag har blitt faster igen och Ally har fått en ny kusin!

image737

Så kul med en pojk!

Nu ska det skickas söta pojksaker hihi...tur ja har Magda och Christina som vet va som är totalt onödigt att köpa :)

Nakendam på kyrkogård

Igår provade Ally potatis för första gången- det gick bara bra! Annorlunda konstistens bara :) Vi gav henne katrinplommonpure efter men det spottade hon ut ha ha ha jag förstår inte varför ...
     

Sedan gick vi ner till östra kyrkogården för att mysa i solen lite med Linn.
Efter ett tag kom en smal medåldersdam, solariebränd, och la sig bakom mig. Vidrig i stingtrosa. '
Samtidigt som det va begravning i kapellet på kullen.

         

Ally fick också igår sin nya bumbostol som jag vann på tradera- och hon sitter så bra iden. Så söt!

   

Idag är det lördag och vi är lediga igen i solen. Men ja måste köpa solkräm idag elr imorgon. Tur att Linn hade det igår men solen tar bra alltså..
Gary jobar så vi hittar väl på ngt själva igen :)




Härliga dagar

Ja vilka underbara dagar vi har! Jag njuter verkligen- och idag har jag införskaffat mig en termos, inte en fin i färg som jag så gärna ville ha, utan en vanlig rostfri från ICA kvantum. Den duger väl. Fast jag ville ju ha en i färg. Är två onödigt?

Igår åkte vi spontant till svärföräldrarna i Alingsås o värmen och grillade på deras altan på kvällen. Mycket mysigt! Ally var också med och åt.



Sedan åkte vi till slottskogen och låg på gräset med Max och en annan liten tjej som heter Cattis. Mysigt och skönt!
Mycket folk i slottskogen alltid när solen kommer fram.



Nu på kvällen har vi prövat gröt för första gången. Banansmak :) Det gick riktigt bra! det stannade kvar i munnen, iallafall spottade hon inte ut allt :) Men såklart det va ovant men hon fick ner en del!

       

Det va lika gott att stoppa in hakklappen i munnen som gröten :)

Från Jonna

Nu:
Mammaledig och hemma med Ally och njuter. Jobbat på Sahlgrenska sen sept 2006 och älskade det men har nu bestämt mig för att läsa vidare, eller rättare sagt fortsätta min nästan färdiga utbildning till sjuksköterska. Letar varje lediga minut efter nytt boende då vi hoppar över Allys leksaker, stoler, babygym och annat smått och gott här hemma ☺ I kombination med att jag skjuter upp saker, ex hänga upp tvätten, så blir det trångt.

För 5 år sedan 2003:
Jag har just kommit hem från Indien och börjar läsa till sjuksyrra på GU, Gary och jag firar 1 år på sommaren och jag bor i hans lägenhet tills jag flyttar in med Eloise i egen stor trea på hisingen, biskopsgården. Spenderar dock inte väldans mycket tid där ☺ Gary öppnar til första pub, the red lion och jag hänger mycket där och träffar Helena på hösten. Jag tar sedan studieuppehåll nr 1 från skolan och läser upp tentor. Jag jobbar på Liseberg under våren och hoppar till Campingen under sommaren.

För 10 år sen 1998:
Jag går ur klass 9D på högstadiet i Tranemo och har efter mycket o och men valt Barn&Fritid på gymnasiet i Tranemo. Jag har redan flera gymapatävlingar bakom mig och har börjat som ledare inom föreningen själv. Jag har mitt första "långa" förhållande, eller första förhållande punkt. ☺ Killar är det som gäller både inom innebandyn och fotbollen i Tranemo, går gärna på matcherna på fredagar och fotbollen på söndagar. Slutar nog spela tvärflöjt runt här skulle jag tro.

För 15 år sen 1993:
Jag är 11 år och går på mellanstadiet i Tranemo och umgås mycket med Ello, Marre och Jessica och försöker komma in i div. klubbar som dom hittar på. Frågar chans med killarna genom lappar i bänken och leker ryska posten på klassfester. Gympar på fritiden och har en favorittränaresom heter Anna Gunnarsson ☺

För 20 år sen 1988:
Jag är 6 år gammal och jag minns inte mycket från denna tiden tyvärr. Gick på förskolan i Gällinge och hade en tröja med Gällingeskolans emblem på, en röd. Min bästa kompis hette Meron och jag va alltid avis på alla som fick stanna kvar på fritids pga att deras mammor jobbade medan jag fick gå hem eftersom min mamma var hemma ☺ Ibland fick jag också stanna kvar och leka. Jag delade rum med ngn av syskonen, minns inte vem. Elisabeth kan hända.

För 26 år sen, 20 augusti:
Då föddes jag med kejsarsnitt eftersom jag låg lite galet- en stormig natt och tydligen gick strömmen hemma enligt pappa och farfar gjorde så starkt kaffe till min faster att hon hällde ut det i en blomma som nästan dog ha ha ha Min mormor blev till sig av oro när pappa ringer och berättar att jag ligger i en kuvös- hon visste inte va det var, bara att det inte lät bra ☺ Jag har två storebröder som säkerligen inte kunde slita sig från deras nys söta bebissyster?




Om 10 år 2018:
Då är jag 36 år gammal, har förhoppningsvis i alla fall 2 barn till och ett hus. Annars bor jag nog på Lillhagen om inte vi hittat ngt ☺ En katt- och jag är fördig syrra, kanske tom att jag är barnmorska?? Inshalla..
Vi firar Garys 50 år dag. Jisses.

Igen

Jag måste lägga mig tidigare :) Ally vaknade kl 08.00 idag. Hua vad tidigt- men det va bara att gå upp. Hon kan ligga och prata ganska länge jämte oss men tills slut blir hon irriterad för att vi inte leker med henne hihi.. dålig mamma.

Men nu slumrar hon i soffan igen. Och jag håller på att leta bilder till henns första album. Kul att gå igenom alla bilder vi har!

Jag vann
den här på Tradera och jag är mkt nöjd! Bli perfekt att ta med ut på gräsmattan och altan och allt vad det kan va. Istället för babysitter!