La redoute REA

Innan idag såg jag att la redoute hade rea på sin sida mellan 18-21 och att det skulle jag verkligen inte missa! Men så hamnade jag lite varstans och satte mig framför datorn 20.50!!! Men jag skyndade mig och hittade tre plagg iallafall :-) Hittade mer men tre fick räcka...

Klänning 144 kr

Två koftor 194 kr/st

Fynd! Längtar efter koftorna!

Reunion

Nu när spice girls ska ut på turné igen- my god ja ska inte gå och se dom- kan det va kul att uppdaerad sig lite. Hur "spicy" man är som det heter :)

Testa själva!

Jag var Medium spicy. Inte så spicy .

Ny frilla

Med tanke på mitt förra inlägg borde ja inte klippt mig idag- men jag var så illa tvungen. Ingen har tid att platta sitt hår varjedag när man har fått en liten bebis.

Nu känner ja mig lite som en tant men det är bättre iallafall :) jag får styla det själv..

   


Leva snålt

Första lönespec för havandeskapspenning+ Garys lönespec från att vart i London 3 veckor av 4 betyder att vi får leva snålt snålt denna månaden. hans lön blir ju iaf bättre andra månader men min är ju katastrof. Detta med havandeskapspenning och mamma penning är katastrof tycker jag. Men det är hela systemet och lönen inom vården som ligger till grund för allt. Tjänar man mer får man ju mer. Det är ju så. Bara hemskt tråkigt.

Får leva på mindre än hälften än vanligt.

Jaja- igår hade vi en mysig kväll i B-town med bettsy, mikael, mikael och frida. Vi skulle baka pepparkakor men vi kom för sent pga vinterdäckbyte så vi kom lagom till pizza beställning :-) Sedan spelade vi vårt nya spel ihop opch hade väldigt roligt! kokade glögg med mandlar och russin och åt pepparkakor!

Pizzadags

Vi delade sedan upp oss i lag!    

Mikael inleder med bravur- föreställa en utomjordning utan att säga ngt - Frida kom tyvärr inte på va det skulle va :-)
   

Mikale F forstätter med en perfekt imitation av malin baryard:

Bettsy fick många uppdrag att rita  med stängda ögon:

Frida fick i uppdrag att gestalta klistertub/limtub utan att säga ngt- Mikael är stenhård koncentrerad men till slut kommer han på vad hon menar!     

Ordet klåfingrig var för svårt för Gary och Bettsy hihi när Mikael ska gestalta detta:
     

Vi hade en mkt trevlig kväll!




Torslanda besök

Idag åkte jag och bettsy till mormor och morfar för att va lite med mormor när morfar skulle på ett ärende. VI fikade och pratade om allt möjligt och tittade på kort.

Bettsy och mormor fikar

Jag och mormor

Sedan åkte jag hem och tog en powernap innan jag skulle iväg igen, på scrapbooking (?) med Sofia hos hennes syster i Mölnlycke. Det va så roligt! Jag gjorde två kort, ett till Ch till hennes pojk och ett till min andra väninna som väntar barn. Men det fick bli neutralt eftersom vi inte vet vad det blir :-) Jag gjorde också två tändstickaskar.

Askarna- en i julguld och en i julröd.

Framsidan på neutrala kortet. en text tryckt på och klipp och klistra- Voila! jag är mkt nöjd :) Särskilt söta är fossingarna tycker jag!

Baksidan

Framsidan på C´s kort! Det va hemskt roligt att göra dom! Detta blev ett sött pojkkort!

Insidan med fossingarna.

Baksidan.

Nepp- nu ska ja lägga mig.

En Pojk

Fick reda på för ngn timma sen att goda vännerna C och M fått en liten pojke i natt!!
Stoort grattis! Han ville ut tidigt- 8 dagar före beräknat :-)

Nu får dom väl komma hem och vila lite men sen blir det besöka av hihi...
Fick just ett mms på lillen av nyblivna pappan.. myssöt!!

Vi föräldrar

Idag har varit en hemmadag igen- dock inte lika trött som igår. Fixat lite hemma här. Finns alltid saker att göra! Ändå har ja inte vart uppe på vinden med sakerns som skule dit. Men det kommer fler dagar.

Tidningen vi föräldrar kom idag och jag har gjort mig en premiär smoothie- björnbär! På vår fina mixer som ja fick av Johannes på min 25 års dag. Mycket gott! Så nu ska ja läsa denna tidningen och dricka min smoothie :-)

Här kommer en bild på hur hyllorna blev- skönt att få upp dom + att det blir mkt bättre under. Trots att vi har den fulaste möbeln i världshistorien för cd:n. Den gula lådan ska vi inte prata om. Garys ungkarlstid ha ha ha
Jag har som sagt en plan fö dessa möbler- men det får komma när det kommer.

Update-gick inte att få upp kortet på den bärbara. Ni får helt enkelt komma hit och titta :-)
kan få en smoothie, valfri smak, om ni vill hihi..

Härliga måndag

Nej- inte heller denna dagen har vi ngt besök av våra snickare. dessutom är vattnet avstängt igen. Men jag är förberedd- köpt icke kolsyrat mineralvatten på flaska från ICA :-) Blir ju galen om ja inte har ngt kallt att dricka.

På agendan idag- ner på stan tidigt för att slippa hysterin längre fram på dagen.
- Apoteket
-H&m för div. amningskläder
-Julklappsspana.. svårt iår. Jag är sent ute för att vara jag.
-Ta kort i automat för mitt nya körkort.

Well- frukost avklarad. Lite surfande till- sen på med stadsoutfiten. Hmm.. undrar om ja ska ta tights eller tigths idag..

Fixardag

Att ja inte kan ta det lugnt alltså...

Idag har jag:
- Bakat bröd/bullar, dom blev mkt goda!
- Bakat sockerkaka till mamma och Linn som kom och hälsade på.
- Installerat nya skötbordsbyrån som mamma kom med- det blev kanon!
- Satt ihop spjälsängen med Linn- dock kom vi inte underfund med hur den skulle sitta ihop så vi fick ringa IKEA som mailade en beskrivning. Sen gick det bra ha ha ha
- Haft tvättdag, + tvättat alla barnkläder.

Här är skötbordsbyrån, kassen berdvid är full med barnkläder som ja ska lägga in nu..

Här är spjälsängen som står vid min sida av sängen. Mys när vi köpt en madrass till den och täcke och kudde. Lakan och örngott har vi redan fått av blivande mormor!



Nu ska ja kolla på senaste Grey´s!

Nya stövlar

Ja nu är dom inhandlade :-) Skopunkten finns ju Allum där jag just kom från, så valet blev enkelt!

Nu fattas bara regnjackan!

Juicy couture

Jag har länge önskat mig ett set Juicy couture.. men så när jag går in och läser olika priser på tröjan och på byxan, typ 1000 kr för ett set i runda drag så inser jag igen att det inte är värt det. Jag får fortsätta önska mig helt enkelt :-)

Igår kl 04.00 när Gary kom och la sig fick jag, efter jag vart nere i källaren på toa och sen inte kunde somna om, ett anfall av lycklighet och ville just då förklara hela min kärlek till min make :-) Dock va han inte lika pigg som jag- vet inte hur mkt han fick in ha ha ha en ganska lustig syn. Jag fick en luftpuss iallafall. Han vet att jag får som här stunderna och då måste jag skrika ut för hela världen- går inte det måste jag iallafall tala om det för honom närsom på dygnet.

Idag- tvätt och IKEA senare.

Nytt namn

Fick just brev från skatteverket- nu är jag Maria Mclachlan :-)

Bröllopspresenten

Igår var jag, Emelie och Malin i Borran hos Jenny för att träffas och att ja skulle får min och Garys present från dem. Jennys lägenhet är så mysmysig! Hon bjöd på mkt god kyckling/paprika/mango gryta, pannacotta med hallonsås och hallon till efterätt och kaffe med pepparkakor lagom till Bonde söker fru :-) Vi rullade hem- mkt gott!

Vi fick en så underbart fin frukostbricka  med lite snacks på och två FilippaK muggar ( mina favvisar )

image314
 
I lördags hade vi ju också en extrafest för oss med vänner och bekanta som inte hade möjlighet att komma över, de bjöds till Henån. Det var en bra idé, många ville fira tillsammans med oss! Många gamla vänner och äldre människor som inte så lätt tar sig till London just men annars inte har några skrupler att köra bil någonstans :-) Dom är härliga!  Det bjöds på härliga exotiskta fruktfat med skinka, bröd med ostar och potatisgratäng, tre stora tårtor till efterätt med kaffe. Det var också mycket mysigt och uppskattat!

Idag är det torsdag, jag ska idag göra följande:
- Gå ner på stan en sväng, ev ringa Linn om hon vill hänka. Köpa en viss sak till en viss person.
- Basta, bada och va med Elisabeth ikväll ( och jag antar mikael ;-)

Vet bara inte om ja ska komba stan med direkt till elisabeth elr om ja ska åka på stan tidigt nu och slippa folket. Hmm..Ilands probs.

På begäran

Min nya frilla på ett ungefär:

image312  image313




IKEA

Undrar om det är ngn mer än jag som är inne på IKEAS hemsida ca 100.000 gånger om dagen...

Barnoverall

Vi behöver en barnoverall innan bebisen kommer...
Naturell färg...

La redoute 160 kr, bra naturella färger.

Lindex 279 kr, naturell och bra utan Brumma märket då om det blir en pojk.
Lindex  279 kr, kanske inte röd på en pojk? Annars söt!

H&M 298 kr. Ser mer praktiskt ut än söt. Men ändå, två bra färger obligatoriska blå och rosa, kille/tjej :-)

Ellos 249 kr, bra naturella färger.
Ellos brun.

Något ska vi väl ändå kunna hitta!


Renovering dag 2

usch säger jag bara för renovering medan den pågår. Igår va fruktansvärt- idag är lite bättre. Jag lyckades somna om efter de ringt på dörren kl 07.00 som tur va. Men jag måste ju upp på natten och besöka toaletten i  källaren och det är ett litet projekt som man inte bara somnar om efter dessvärre... å gary kommer ju hem sent och arbetarna kommer tidigt. Men nästa vecka ska han till Irland nästa hela vecka och jag ska till Henån. Å det ska bli mkt skönt! :-)

Såhär ser vår toalett ut i nuläget:

   

Såhär ser vår kala tomma hall ut- obs plasten som täcker ingången till vardagsrummet.

 
 
Här är vår just inköpta spjälsäng till vår lilla bebis- ett fynd på blocket! Härligt! Nu ska den slipas och målas om också .-)



Nepp- men om ja skulle ta och se om duschen i källaren är ledig. Delar ju den trots allt med några stycken..

Lugnet före stormen

Idag har jag och glitter bara vart hemma och fixat och plockat ordentligt. Så när han tänkte dammsuga hallen fick jag påminna honom om att vi ändå ska ta bort allt i hallen och på toaletten eftersom byggarna kommer imorgon. Poseidon ska göra om kök och badrum och det ska ta 5 FEM veckor!!! Hur ska detta gå. Inte nog med att vi just fått myspys i lägenheten och ska in med babygrejjer och att vi nu måste bo i en arbetsplats där möbler står huller om buller om varandra i vardagsrum och sovrum- vi måste dela någon form av dusch och toalett som ska finnas i källaren som, när ja va där nu, inte alls finns. Vi har många frågor till byggarna imorgon. Kommer dom också varje dag kl 7.00 prick? Hua? stackars Gary som kommer hem så sent. Å jag som gravidkissar minst en gång per natt varje natt numer! ☺ Hur ska detta gå. Plus att vårt badrum är 1x1 meter? ska det behövas 5 veckor till det lilla?

Vi är inte posotiva just nu- men när det blir färdigt blir vi nog det. Nu känns det bara tråkigt primitivt och jobbigt.

Vi har ikväll sett världens sämsta film, lånad från en av mina bröder. Kampen om Gallien. Tå timmar värdelöshet ☺ ej rek!

Nepp- sängen väntar.
Rapport om läget efter första dagen imorgon.

Inredningsfunderingar

Vi har ju en 42" TV i vardagsrummet nu som ser konstig ut egentligen för det är ingen ordningrunt den. jag har lite funderingar på hur man kan göra detta snyggare! Fick lite idé hos Mr P i mölndal igår :)

Gary vill hänga upp den på väggen- men efter mitt och sofias försök att hänga upp hyllorna för ett år sen och dom trillade ner efter en minut ca 1 cm från mitt huvud- så är jag lite skeptisk till att hänga tunga saker på  väggen. Hyllorna står f.ö på golvet fortf. Ett år efter.

Nej- då är det bättre att köpa
en sån här från IKEA tex. Få bort högt-lågt och istället ha en låg möbel så DVD och CD och allt kommer in. Mkt bättre!
Exempel från Mio möbler...

Jobba på min make lite hihi
Det ska nämligen ta låång tid för honom att bestämma sig för ngt och sen hjälpa mig.