Nya krafter

Nu har jag inte bloggat på en vecka nästan för orken, kraften har inte funnits. Det har vart lite bergochdalbana över känslorna och hormonerna som jag inte kunnat styra riktigt :) Men nu efter en härlig Henåntur och några härliga dagar från Allys sida så känns det mkt bättre! Hon växer och blir stor lilla tösen- nu tar ja snart bort 50 kläderna för vi måste verkligen lirka när vi ska ta på henne dom nu. Känns onödigt.

Hon blev tre veckor i torsdags och tappade sin lilla navelstump samma dag. Stooor händelse :)
Gary har jobbat mkt så jag tog bilen och åkte till Henån lördag-söndag nu och fick mig en skön natt med bara ammning- resten tog mormor hand om. Fantastikst skönt att ha familj som så otroligt gärna hjälper till när det blir lite tungt. Och så skönt att kunna säga att nu vill jag ha lite hjälp eller sällskap.

Ally sover mkt fortfarande och det är skönt- vi är glada när hon är vaken för hon är mkt social och uppmärksam och tittar gärna och vill gärna prata med oss och se oss och umgås.

   

Mysigast är fortf att sova hos pappa- han är så stor och varm :)



Efterlängtad dagens outfit :)
image495
Idag har vi på oss den tuffa rockiga outfiten som kom från morbror och Pia och kusin i Umeå.

Idag blir det promaned- sen kommer Bettys och hälsar på en liten stund! Mysigt!
Då blir det laxpasta med avocado.

Ingen dans på rosor

Det är inte lätt alla dagar att vara mamma- särkilt när man kört rundan byta-amma-gosa/värma och det fortfarande är något som är fel. Ally kan inte slappna av och lugna ner sig. Hon va vaken hela natten igen- jag är trött idag.

Nu ska vi iallafall ut på promenad och sedan vidare till veckans träff på BVC med barnmorskan.



- Strumpisar, H&M
- Hängsleklänning, H&M
- Farfarströja, Gina Tricot

Idag känns det som minusgrader ute- friskt! Få klä lillan varmt!

dags för klipp

Nu har min kära vän Helena kommit hem- och idag ska hon komma hem till oss, mej och Ally, och klippa mig litegrann. Bara toppa lite och fixa luggen. Å jag ska laga mat till henne!

Igår va vår prinsessa MYCKET vaken fram till ca 02.00. Inte så att hon va arg elr skrek. Hon va bara vaken. Tittade och låg lugnt. Så fort jag tog upp henne somnade hon. Hon var urtrött men skulle INTE somna! Så fort vi bar på henne kunde hon inte stå emot, men när vi la henne i sängen sov hon ca 5 minuter. Sen låg hon igen med vidöppna ögon :) Otroligt söt dock :) Sedan har hon bara vaknat kl 06.00 i morse och velat äta. Sen har hon sovit. Inte undra på.

Nu ska vi ut på promenad. jag tyckte mig skymta solan för en liten liten stund.
Undra om den är kvar. Behövs blöjor, mjölk och reflexer idag.


 - Röda stupisar, H&M
 - Vit topp, H&M mama

Söndagsmys

Nu på morgonen har vi tagit det mkt lugnt och myst i sängen alla tre- kollat på film. Sedan har Ally och jag badat och tvättat håret och det va så skönt så skönt- hon gillar verkligen det!

Nu ska mamma och pappa äta brunch :) sen frulle tidig lunch!
Vår prinsessa slumrar i Thomas och Maddes fina dress!
image492

Sedan blir det promenix!

Examenskalas

Idag har vi tagit en låång morgon alla tre- vi ska snart hem till Frida och Mikael på lite fest för Frida har tagit lärarexamen!
Sen ikväll blir det nog god mat och mys med familjen!

image490

Ida blir det klänning från snälla MajBritt!

Mamma ska bara duscha sen kommer hennes outfit också :)


- Farfarströja, Gina Tricot
- Grön/svart rutig kjol, H&M
- Strumpisar, Göken

Besök

Idag har vi haft besök av Max och Christina, max som snart är två månader va en stooor bebis med basröst jämfört med min lilla lilla docka som fyller två veckor idag :)

 

Nu ska jag lägga mig och vila efter en låååång natt med strul och en heldag med besök. Så orkar jag nästa natt igen.

Sockproblem

Vi har problem med strumpor till Ally för hon är så liten och alla strumpor är så stora :) Så kallt om lilla fotrn. Vi kan dra upp alla strumpor till rumpan nästan!

Här fanns några söta strumpor, undrar hur dom är i storleken egentligen.

Well- mkt nätshopping, eller iaf tittande, eftersom vi inte direkt vill ner på stan pga virusvarning..

Nu är det dags att göra kvällens fruktsallad tills Jenny och Malin kommer och hälsar på oss!
Snutten kräktes så vi fick byta outfit dock...det går åt mkt kläder.

Men nu sover hon som den prinsessa hon är!

Dagens outfit

Nu har vi badat och fixat till oss för promenad  ute .

 

Idag har Ally min gamla klänning och strumpisar :-) vintage hihi...

image485  image486

En liten bild på mamma som ålat i sej sina cheap monday manchester stupisar idag!
Jeanskjorta från H&M barn och mammalinne, H&M


Inget regn?

Nej- efter att ha spöregnat hela natten så vaknar ja nu på morgonen till inger regn! Mulet och tråkigt men uppehåll = promenad idag!
Hade tvättid idag kl 8-12 och jag ska nog börja ta den tiden istället för vanliga 12-16. Jag kommer upp tidigt. Låångt före sjusovarna här hemma och kan pyssla lite och fixa lite. När våren kommer och sommaren sen så blir det ju ändå ljusare och ljusare.

Natten har varit bra- lillsnuttas har sovit bra förutom en episod mellan ca 02-03 då hon ålade sig och krånglade och ville inte somna om efter amning. Men jag bar på henne och då somnar hon så fort jag tar upp henne. Liten motståndskraft :) Hon sover i sin säng också. Känns både och att hon gör det. Skönt att jag och Gary sover bättre och hon sover mkt bra i den. Men samtidigt saknar vi henne i sängen för hon är ju så go och söt och varm!

Men bäst är det att ligga hos pappa- han är såå varm! :-)
Sjusovare...

 
Nepp- matdags!

Långpromenaden

Idag kom BVC sköterkan hem till oss på hembesök och kollade till Ally lite. Allt va fint- hon växer så det knakar! Vi fick mkt info och fick ställa frågor- en mkt bra förmiddag.

Sedan kom Linn och vi gav oss ut på promenad med vagnen bort till olskroken- lunchade, inhandlade lite mexx barnkläder på rea och gick tillbaka. Det tog ca tre timmar och när vi kom hem va vi helt slut stumpan och jag så vi somnade i soffan :) Hon sover fortf. Jag hoppas detta blir en lugn natt- natten till idag vart lite sådär nämligen. Hon är nog trött nu.

Dagen outfit :)

image477 image478

Hårbandet är från moster Hanna :) Tyvärr fick denna outfit bytas ut pga en mindre kräk incident hihi... men ett tag hade hon den! Lyckades inte riktigt fånga henne idag dock- hon ser sur ut men det va hon inte.

Dags för en kopp te!

Kalasdags

Idag ska vi, lilla familjen, på kalas i Henån. Första långa turen i stolen. Men hon sov så gott sist så det går säkert alldeles jättebra!
Ska nog försöka gå upp tidigare än dom så kan ja få min stund själv- duscha och dricka kaffe i lugn och ro. Iallafall efter bra nätter- inatt sov hon i sin säng fram till 04.00. Då blev hon rastlös och fick komma över till vår. Men jag sov mkt bra dom timmarna!

Igår fick jag också in Helenas bröllopskort och hittade detta fina kortet på våra ringar!

image476

Lördag

Idag slappar Ally och jag- gary är borta hela dagen på jobb och kommer sent i natt. Om vädret blir lite bättre så ska vi ta oss ut på en liten promenad. Annars myser vi bara i soffan och kollar på film.

Dagens outfit:

image475

Mamma Maria lägger inte upp ngn eftersom det är spya på hela min höger sida ha ha ha :)

Vardagsblogg

Nu kommer ja skriva lite om vad jag och Ally hittar på på dagarna här på bloggen.
Idag t.ex så skulle Gary på möte nere på rover och då åkte jag med och Ally åkte med och vi gick därifrån i vagnen- premiär- till Helena i Vasa och åt våfflor med glass och drack kaffe. Mkt gott och mysigt! Hon låg med stora ögon o vagnen på vägen tillbaka och undrade nog va 17 hon var nånstans :) Men skumpandes va nog bra för hon va lugn och fin. Det är hon iofs alltid- en lugn och harmonisk baby som bara skriker när hon kissat egentligen.. annars ingenting.

Hur har första veckan varit? Omtumlande- mkt besök som vill se vårt underverk och det har vart jätteroligt för vi vill visa henne för hela världen! Hon har ingen koll på dygnen- sover mkt och vi har överlag haft bra nätter måste jag säga! Äter ofta men somnar ifrån det och glömmer av att äta- så blir hon hungrig 5 min senare igen.
Vi har badat en gång och det va lite läskigt först men sen märkte hon att det va varmt och skönt som i min mage och då slappnade hon av.

Här är lite kort på Allty och alla hennes besökare:

Helena
Granmi och Gramps
Linn och Thomas
Gammelfaster A-K, Lasse och Filip
Emelie
Så skönt å vila hos mormor!

Ally är så glad för alla presenter och kort hon har fått, tack alla!

Nytt inlägg!

Nytt inlägg på Baby-bloggen :-)

Ally bilder

Här finns lite bilder på vårt underverk!


Vår bebis

Ally Elvira är hos oss nu :)
Hon kom 3 jan tidigt på morgonen efter 6 timmars snabb förlossning. Mkt smidigt och ändå relativt lätt!

Skönt att vara hemma nu och bara mysa med lilla familjen.

image463

Vågar jag?

Hmm...bettsy vill träffas på stan och jag gör gärna det. Känner inget idag- å hon är ju med mig. Skulle vilja kika på lite rea faktiskt.  Ja ska tänka på det lite till.

Ja e nämligen så sugen på att kolla skor.. rea skor. Jag hittar alltid bra pumps för en billig peng.
Å så vill ja ha nya stövlar som sagt.

Maken min är hemma så ja kanske kan ta bil ner.
Sammandragningar... reaskor... hmm....svårt val :)