Mamma och Ally

Vi skulle kunna göra en bok om hur hon ålade sig första tiden hihi..
 

Ikväll har vi grillat hos Helena och Calle i Vasa och tittat på chalmerståget- Ally satt i babybjörnen och tittade stort. Men vi kollade inte på hela för det blev lite kallt. Nu har hon somnat- men hon är en fröjd måste jag säga! Svårt att lägga henne för hon är så gosig och kramig på kvällen. På dagen vill hon inte gosa och kramas ( det börjas redan :) utan då ska det lekas och busas..saker ska hända! Mamma och pappa vill bara pussas och det blir hon väl trött på hihi..

   

Händerna ska sugas på- i min mun eller mamma spelar ingen roll :) Ofta slinker händerna in i munnen ha ha ha

Nepp- nu ska ja kolla resultat so far i CL matchen gary är borta och tittar på.



Morgonstund

Idag är det tvätt- och Ally sover jämte mig när jag gå ner. 5 minnuter senare när ag kommer upp igen är hon klarvaken och pratar med Gary som aldrig förr :) Så det va bara att pallra sig upp. 8.15 är tidigt för oss hihi..

En vacker dag idag! Promenad ner till st pauli för barngrupp och sedan vidare till Vasa och grilla innan kortegen. Mysigt!

Dagens Ally

image699

Hon blir bättre och bättre på att ligga på magen!

   

image707

Hon blir också bättre och bättre på att röra sig :)

Nepp- nu dags för senaste Greys, äntligen har det börjat igen. Minns knappt hur det slutade.

 

 

  




IKEA turen

I söndags, igår, lönehelg btw- så åkte vi till IKEA en snabbis för att köpa en barnstol till Ally som jag tjatat om i hundra år nu. Men nu är det gjort :) Det blev också en ny toasits som matchar .. 199 kr! Som hittat.

  snyggt? Yes.


Ally stenhårt koncentrerad på leksakerna :)
       

Det är roligt att ha med henne  när vi äter middag nu! Hon orkar en liten stund innan det blir tråkigt. Söndagens gourmet middag betår av köttbullar i bare och korv i bröd som ni ser och det är för att vi ska frosta av frysen :) Allt måste ätas!

Min älskade familj!


Solhatt

Jag tänkte att jag skulle köpa en solhatt för Ally nu nät vi kan ligga ute på filten i solen. Finns många söta! Tror det blir en utan rem under ghalsen för hon har inte så mkt hals :)

Lindex- 49.50
Lindex- 59.50
H&M- 39,50
P.O.P- 145 kr
P.O.P- 145 kr

Har lite bonuscheckar på båda Lindex å H&m så n hatt blir det nog :)

NU- husvisning, babysim och IKEA

Wazzup?!

Idag mötte jag och Ally upp Linn på jobbet och vi promenerade för att köpa ett parasoll att sätta på vagnen. Vi hittade efter mycket om och men ett fint blå/turkos. Det till vänster.


Vi hittade också ett annat sätt för att skydda Ally från solen- lite coolare tyckte vi :)

 

Nu på kvällen har Linn vart här och hållt mig sällskap- vi har ätit godis och tittat på TV och skrattat och pratat. Mycket roligt!

Här kommer nu lite bilder på stolar Ally suttit i och jag måste säga att jag gillar den vita från Ikea bäst men det handlar inte om många månader innan hon sitter perfa i vår stokke stol heller. jag ska dick köpa en sån där kudde till den vita som jag kan ha med mig för många caféer har den stolen till utlåning.

  IKEA stol hemma hos Christinas kompis.
    IKEA stol hemma i Alingsås
    Stolen hemma i Henån.
    Vår Stokke stol som vi fått av Sofias mamma- jag har inmroviserat med min sjal för vi har ingen rem mellan benen ännu. Och inga kuddar/dynor som  hör till. Men detta funka också!

Stringjeans

Vem pratade jag med om detta härom sistens? Iallafall... visst vill jag också ha lågt skura jeans men utan att visa hela buttcracken :) Detta är nog ingen hit- jag satsar inte på dom iallafall.

Nu är den här!

Lovely!

Vi hämtade vår BMW 320i Touring idag. Snyggelisnygg.
Imorgon ska den provköras av mig till varberg när vi ska hälsa på kusiner och fastrar och faddrar.

Mycket roligt och rapport kommer!

"Jag och min pappa"

   

Det är så gosigt å sitta hos pappa!

Babysim och babygym

Nu när vi lägger Ally under babygymmet är det en garanti att hitta henne på det ena eller det andra sättet när vi kommer tillvaka. Imorse hade hon ålat sig runt ena stolpen ch tagit tag om den med händerna- tyvärr fick inte gary ngn bild på det. Men här är lite bilder från sist jag la henne där :)



Obs att jag la hedde med huvudet på kudden :)
Jag har också hängt en spehel leksan över och hon är mkt intresserad av denna person som stirrar på henne och gör samma munrörelser som hon..

Babysimmet går fantastiskt bra! Hon är så lugn och cool i vattnet och pratar med alla bebisar i omkl.rummet :)
Sist dök vi för första gången och det var inga problem!

     

Alingsås turen

Ally och jag blev hämtade av grammy och gramps för å va med dom i Alingsås en dag. Vi kollade på gamla foton och åkte ner till centrum för å strosa lite, fikade på mysiga cafe viola (?) innan vi åkte tillbaka. En härlig heldag!

   

Henånturen

Ally är 3,5 månad och idag på BVC mötte vi en liten flicka om var 2.5 vecka. Jises- inte längesen hon va så liten men tiden går så otroligt fort! Märks mycket med när man har barn!

Hon ger oss så mycket lycka :-) Vaknar runt 9 på morgonen gosar och pratar med oss, leker lite, äter, blir lite pömsig och sover lite, vaknar och leker och blir pömsig - inget hårt liv! Somnar ca 20 vilket her mamma maria lite extra tid på kvölle för sig själv. Mycket uppskattat. Idag fick jag också sovmorgon. Gary tog ally kl 9 och jag fick sova till kl 11!

Vad har vi gjort i veckan? Vi har vart i Henån när Gary var i Prag och det är är alltid väldigt roligt och mysigt.
Mamma, Ally och jag gick en långpromenad och fikade på hälften i onsdags.

Vi har gjort om vagnen till sittvagn numer- hon gillar det! Ser så mycket mer juh!

Vi har också premiärsuttit vid bordet i stol- både i Henån och i Alingsås:


Näe Ally somnade i min famn kände sej Zeke utanför- han ville också gosa och hoppade upp i mitt knä och la sig :)


Magda och Liam kom och hälsade på opch Liam är van att sitta i stolen han- syns ju på långväg:

 

På kvällen på onsdagen åkte vi tillbaka till Göteborg för att fira lillebror som fyllde 24 år.
Sedan somnade hon som en stock :)
     

Skor på Tradera

Nu har jag rensat igen- här finns lite skor utlagda!

Onsdagen

Nu är det snart barnmorskorna på Tv:n!

Idag har vi haft en mycket bra dag! Vi har varit på "Liten oStor" en barngrupp med barn upp till 1 år och det va jätteroligt! Blir fler gånger!

Sedan kom mamma en snabbis och åt pannkakor med oss och sen har vi lekt på golvet och övat på att sitta och plocka saker :-) Går sådär hihi...

Imorse ropade Ally på mig igen under babygymmet- hon rör sig otroligt mycket !

     

Nu sover iallafall lillstumpan och ja ska göra tidig kväll också tror jag.
Så skönt att lägga sig runt 22.00..


Dagens outfit

image640

Mycket onödig lyx

Åh dom här skulle jag vilja ha i min garderob!


Dagens Ally


       

Dom här underbara bilderna är från i morse när vi va på föräldraträffen- en sådan stol, Bumbostol, ska införskaffas snarast :-)

Ode to skor

I söndags va vi på babysim som sagt- obs den vita fläcken på bikinin, det är spya som jag inte visste om förren senare ha ha ha sååå mamma...

     

Imorse när Ally ropade på mig fick jag se att hon minsann kan åla sig. Nu va hon uttråkad för hon såg ingenting :-)

 

Det ha blivit lite skoköp det sista också- fynd och fynd :-)

Tradera fynd:
 
 

Dom silvriga ska jag har på två bröllop i sommar och de svarta/vita är ju så underbara med rosett. Kostade mig 25 kr.

Skopunktenfynd (3 för 2)
 
 
 

Tre par skor för 445 kr tycker iallafall jag är fynd! Jag är mkt glad för de svarta ballerionorna för mina älsklingsskor- äsklingsballerinor som jag använt snart fyra år är verkligen på sista refrängen nu. Finns inget jag inte limmat  fast på dom :-) Det skär i mig att jag måste slänga dom. Precis som när mamma slängde mina rosa sportskor när jag va 6-7 år. Glömmer jag aldrig ;-)

Well well- Ally går i mina fotspår. Hon har nu 4 par också :-) En flicka måste få ha sina skor. Jag har ändå gett bort många till välgörande ändamål. Jag älskar skor. Jag och svärmor.



Föräldragrupp

Idag ska jag oh Ally ner på första föräldragrupen- det ska bli intressant och roligt å se om vi träffas någon annan rolig och snäll mamma i min ålder kanske so man kan umgåes lite med. Min ena vapendragare christina har varit borta länge och min andra vapendragare bor på orust. Men idag kommer hon och Liam till stan och vi ska umgås lite i e.m. Mycket roligt!

Hur har helgen varit?
Middag med spel i fredags som va så roligt med Linn i mitt lag. Hon förstod vilken tävlingsmänniska jag är så hon blev riktigt nervös hihi och så tog det ett tag för henne att komma ihåg att hon fick prata i "ALIAS"- hon körde charader hon :-) SÅ roligt!

Lördagen spendares mest hemma och på fotbollstittande på TV. Vi kom dock iväg till barnmarknaden i eklanda skolan, ölndal, där vi verkligen fyndade en suerb bilbarnstol till svärföräldrarna för 50 kr. Vi hittade också mkt leksaer för baby, 3 -5 kr stycket. Fynd! Nu har ja verkligen sparat- eller tjänat, hur va det nu Linn? God indisk mat åt vi på kvällen- hemlagat av moi.

Söndag-vi åkte på babysim 12.30 och hon njöt även denna gång. Helt oberörd av vattnet och tittar på alla och pratade med alla bebisar i omkl. rummet. Men när vi sen kom ut från simhallen så va det en trött trött stumpa som somnade och sov längre än sin vanliga powernap :-) Så jobbigt att motionera. Elisabet kom på eftermiddagen och jag hann både diska och städa toaletten innan dess, och vi gick på en härlig promenad ner till redbergplatsen och tillbaka. Skönt!

Nepp- snutten sover kämte mig. ska passa på att fixa lite.
Trevlig måndag i det vackra konstiga sol/regn vädret!

Dagens Ally

image616

Tjejmiddagen

Imorgon kväll är det tjejmiddag och spel som gäller. Mkt roligt ska detta bli!

Min outfit- tänk
pulp fiction. Mia Wallace. Blir nog kanon med heels till.

Vi som ska gå är:

Jag och Linn

Jag och Helena

Jag och Bettsy ( steffo fick vara med på ett hörn men han ska inte med på middagen hihi :)


Allys kompis

När vi var i henån förra veckan kom Liam och mamma Magda på besök- alltid mkt trevligt!

      Liam brydde ig inte om oss ett jota- det är bättre att suga på sina händer. Gärna båda två samtidigt i munnen om det går :-)

" Ta fort nu, han har borta händerna!!"

Idag har Hanna varit här och fotat mig och Ally litegranna. Nu ska hon hem och redigera dom- spännande!  Vi har också varit nere på stan med A-K och det var också mycket roligt!


Lättrörd

Kom inte hem till mig på onsdagar mellan 21-21.30 för då sitter jag och tittar på Barnmorskorna på 1:an och lipar! Jag längtar såå till min andra förlossning- inchalla- och det fantastiska med att föda barn!

Att föda Ally är det häftigaste jag har gjort och hon blir tre månader imorgon! Kärleken till henne växer varenda dag och ibland känns det som att jag inte kan ta alla känslor jag har för henne. När det är bara vi två uppe och ammar kl 04.15 kan jag börja gråta när all kärlke kommer över mig när jag ser ner på henne. Att det kunde vara så här underbart!
Jag älskar henne över allt annat och denna kärleken har jag aldrig upplevt- helt villkorslös och naturlig!

Här är några bilder från den första tiden som jag fick av Helena:



och här är några från nu:



Vad händer med henne nu då?Vi har bytt stl på blöjor och kläder- hon växer! Hon har hittat sina häder som frekvent åker in och ut i munnen och hon suger högt och ljudligt på dom och dreggel dreggel överallt- funderar på att köpa en sån här för stt skona lilla hakan och kläderna.

Hon sparkar och ålar sig och pratar och tjuter mkt nu under babygymmet och vi leker och leker, tittut, imse vimse spindel, prästens lilla kråka och sånt.. hon gillar det verkligen! Jag njuter så av att vara hemma med henne och vi har så mysigt och jag längtar efter henne varje sekund jag inte får va med henne. När vi ska natta henne längtar jag redan till första amningen då vi kan mysa och viska i mörkret bara hon och jag :-)
Jag känner mig så mycket säkrare i mammarollen- jag känner mig som en mamma helt enkelt ha ha ha

När hon vaknar- vilket hon alltid gör ljudlöst så det är inte alltid vi märker det. Kanske sover vi själva elr så är vi inte i samma rum under vilan- så mornar hon sig ett tag. Ligger och tittar, gäspar och kollar läget. Det kan hon göra ett tag. Ligger helt still och spottar ut nappen. Sedan talar hon om med ett leende att nu är jag OK. Nu kan vi leka elr kramas elr pussas elr vad ni nu vill göra. Är vi inte i samma rum hör vi ett högt och ljudligt "ÄH" som talar om att nu är jag vaken här inne, kom och håll mig sällskap. Ger oss alltid ett leende när vi kommer in. Hon är bedårande och vi har så mysigt i vår lilla familj när vi leker och kramas och busar och pussas!

Nepp- nu ska ja till sängen. imorgon ska vi ner på stan och träffa gammlefaster A-K och shoppa lite på H&M 50% dagen och sedan kommer Hanna hem och tar lite kort och äter lite med oss. Mys mys.

Natti natti

Uppehåll

Jag vet att ja inte skrivit på några dagar. Kort finns på Ally- jag har bara inte haft orken att skriva ngt. Ikväll tänkte jag lägga in lite dock.